FEESTELIJKE OPENING!

Natuurspeelplaats Vroondaal!
Zaterdag 24 mei, 13.00 – 15.00 uur

Tijdens de opening komt Kikker van Max Velthuijs Vroondaal een bezoekje brengen. Ook worden de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

13.00 – 13.15 uur Ontvangst & vrij spelen
13.15 – 13.45 uur Bekendmaking winnaars kleurwedstrijd
13.45 – 14.15 uur vrij spelen, met Kikker op de foto & clinic schapendrijven
14.15 – 15.00 uur rondwandeling met schapen
15.00 uur einde programma

In recreatiegebied Park Madestein is veel te doen. Wandelen, fietsen, varen, paardrijden, een bezoek aan de heemtuin, vlindertuin en kinderboerderij Pluk. Wat ontbrak was een leuke speeltuin. Vroondaal ontwikkeling heeft een natuurlijke speeltuin laten maken op een tijdelijke locatie aan de Boomaweg ter hoogte van nummer 15. Op termijn zal de speeltuin in Park Madestein een plek krijgen. Zowel voor de (toekomstige) bewoners van Vroondaal, omwonenden in aangrenzende wijken als bezoekers van recreatiegebied Madestein.

De natuurlijke speeltuin bestaat onder andere uit een grote klim- en klautersavanne, schommels en veel van natuurlijke materialen gemaakte speelmogelijkheden zoals een tunnel, hut en voetbaldoelen van gevlochten wilgentenen. Naast de speelplaats grazen schapen en er is een grote plukweide met veldbloemen waar je heerlijk kunt picknicken.

———————————————————————————————————————-

28 maart 2014
Op een zonnige woensdagmiddag heeft een groep enthousiaste kinderen van BSO 2Samen ons geholpen met het maken van de voetbaldoelen van wilgentenen. De doelen werden uiteraard gelijk in gebruik genomen met een fanatiek potje voetbal.

De komende periode krijgt de speelplaats steeds meer vorm. Team Terra, verantwoordelijk voor de aanleg, zal deze week nog een grote hut en tunnel van wilgentenen vlechten. De zandbak moet nog worden gevuld en deze week worden ook de schommel en klim- en klautersavanne geplaatst. Nog even wachten en de kinderen kunnen hier straks naar hartenlust klimmen en klauteren en in de bouwhoek aan de slag om zelf een hut van takken te bouwen. De speelplaats krijgt een besloten karakter door de groene haag van bomen, en bijen- en vlindertrekkende planten en struiken. Aan de ene zijde van de speelplaats komt een brede, groene strook waar straks schapen gaan grazen en aan de andere zijde komt er een picknickweide met veldbloemen. Voor een optimale veiligheid van de kinderen, wordt de speelplaats afgeschermd van de weg door een afrastering van gevlochten wilgentenen. U kunt de aanleg van de speelplaats op de voet volgen via onze facebookpagina!


VOLOP RUITERPADEN IN EN RONDOM VROONDAAL
Den Haag heeft in samenwerking met verschillende maneges een speciale ruiterkaart ontwikkeld.

In samenwerking met verschillende maneges heeft gemeente Den Haag een kaart ontwikkeld met hierop alle mogelijkheden voor paardrijden in de duinen en natuurgebieden van Den Haag. Vroondaal ligt midden in natuur- en recreatiegebied Madestein met veel ruiterpaden. Maar ook in de omliggende natuurgebieden en de duinen zijn vele mogelijkheden voor paardrijden die u op de kaart terug vindt. Goed voor urenlang rijplezier!

U kunt de kaart downloaden: Ruiterkaart Gemeente Den Haag

 

 


KROKUSSEN ACTIE!
Doe mee en win een tuincentrum waardebon

Nog heel even en de krokussen in het Vroondaalse Hofstedepark vormen weer een prachtig, kleurig bloementapijt.

Om de aankomende lente te vieren, hebben wij een nieuwe actie! Zet jouw mooiste foto, tekening, illustratie van krokussen op onze facebookpagina en like ons! Onder de inzendingen verloten we drie waardebonnen voor een tuincentrum ter waarde van 35 euro!

Ga hier naar de facebookpagina.

Krokussen Vroondaal

De actie loopt zolang de krokussen bloeien. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht.
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

 

Eerste ontwerpschetsen natuurlijke speelplaats gereed

Langzaam maar zeker ronden we de voorbereidende werkzaamheden af voor de aanleg van de natuurlijke speelplaats. De eerste schetsen voor het ontwerp zijn gereed…..

Langzaam maar zeker ronden we de voorbereidende werkzaamheden af voor de aanleg van de natuurlijke speelplaats. De eerste schetsen voor het ontwerp zijn gereed, vorige week is er een bodemonderzoek verricht en als het weer blijft meewerken worden eind februari de eerste speelelementen geplaatst.

IMG_5792Nadat de grote speelelementen staan, volgt de aanleg van de natuurlijke speelelementen zoals wilgentunnels, wilgenhut, boomstammen en zwerfkeien. Ook worden dan vakken gecreëerd voor beplanting. Dit geeft de speelplaats straks een gezellige aanblik, maar levert ook een positieve bijdrage aan de habitat van bijen, vlinders en allerlei insecten en geeft beschutting op winderige dagen.

Volledige informatie over de natuurlijke speelplaats vind je hier.