Locatiekaart

In en rondom Vroondaal valt van alles te beleven. Wij stelden voor u een willekeurige  Top 10 samen!

Landgoed Ockenburgh
Richting het strand ligt het mooie landgoed Ockenburgh waar in het voorjaar grote rododendrons in vele kleuren bloeien en het hyacintenbos naar intens blauw verkleurt. In het najaar tonen de vele beuken hun warme herfstkleuren. Landgoed Ockenburgh is nog tamelijk onontdekt wat u de gelegenheid biedt in alle rust lange wandelingen te maken of op een mooie zomerdag gezellig met elkaar te picknicken. Voor kinderen is er een speeltuin en ‘s winters kan er op de ondergespoten weide worden geschaatst.

Vanuit Vroondaal wandelt of fietst u in enkele minuten naar het park. Het landgoed bestaat uit drie verschillende delen:

landgoed_ockenburgh

Landgoed Ockenburgh met het landhuis
Hier wandelt u langs de spiegelvijver of door ruiger terrein van de Zwitserse Partij. Hier vindt u oude duinen die de naam ‘De Vrijheid’ dragen. Recent is de gemeente gestart met onderhoudswerkzaamheden aan Villa Ockenburgh om het landhuis weer in oude luister te herstellen.

20100518_0142

Hyacintenbos
Het hyacintenbos bereikt u via een bruggetje. In het voorjaar bloeien hier de boshyacinten uitbundig blauw met een enkele roze tint. Kom zelf in april en mei de intens blauwe kleur en zoete geur ervaren! In dit bos vindt u aarden wallen. Deze wallen beschermen sinds de 12e eeuw de tussenliggende akkers.

i.aspx

Van Leydenhof
Het Van Leydenhof is een binnenduinbos. De naamgever Van Leyden wilde het bos in haar oorspronkelijke staat bewaren. Het bos is bekend om haar bovengrondse rode bosmiernesten.

Tip: ontdek het park via de Rode Bosmierroute!

Natuurgebied De Uithof
Grenzend aan het woongebied Vroondaal ligt aan de overzijde van de Nieuweweg het natuurgebied De Uithof. Rust- en broedgebieden voor vogels en vrij rondlopende Schotse Hooglanders geven u een landelijk gevoel. Hier treft u onverwachtse flora en fauna aan. Voor de kinderen is er een doolhof en volop klim- en klauterplezier. Het gebied is groot genoeg voor urenlange wandelingen en fietsplezier.

Via deze link kun je zien wat er allemaal te zien en te beleven is in de Uithof.
Veel plezier!

IMG_2048

Turrell_EMAIL_PRINT

Hemels Gewelf
Vlak bij het strand en de zee van Kijkduin, tegenover de duinen grenzend aan de Machiel Vrijenhoeklaan, vindt u het Hemels Gewelf van James Turell. Op de top van een van de puinduinen is een kom aangelegd in de vorm van een ellips. De kom is 30 meter breed en 40 meter lang en wordt omgeven door een 5 meter hoge, groene wal. In het centrum van de kom zijn ligbanken geplaatst. Kom zelf aanschouwen hoe de hemel zich hier tot een gewelf vormt.

Pluk! Den Haag
Een van de leukste, recente initiatieven in de omgeving van Vroondaal is Pluk! Schuin tegenover Vroondaal in de hoek Loosduinse Hoofdstraat en Lozerlaan, ligt de eetbare tuin Pluk! In deze fantastische pluktuin koopt u biologisch geteelde groenten en fruit. Voor de kinderen zijn er dieren zoals geiten, varkens, kippen en cavia’s en kunt u een heerlijk kopje koffie, lunch of high tea nuttigen. Alles uiteraard biologisch! Neemt u vooral ook de tijd om de aangrenzende Heemtuin te bezoeken. Een in 1977 aangelegde tuin waar u de verschillende soorten Zuid-Hollandse landschappen kunt ontdekken.

IMG_5060

shutterstock_132150803

Sport en recreatie
De omgeving van Vroondaal biedt tal van mogelijkheden voor sportieve en recreatieve activiteiten. Maneges, kartbaan, bootverhuur met vaarroutes door de natuurgebieden of gewoon lekker ontspannen een hapje eten op het riante terras aan het water van restaurant Madestein. Strandjes en speelelementen met water voor de kinderen, het is maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden die er in de omgeving van Vroondaal zijn.

Vanuit Vroondaal fietst u in minder dan een kwartier dwars door het groen naar Kijkduin. De elegante boulevard, met het gevarieerd aanbod van restaurants en winkels, is een heerlijke plek voor flaneren en een hapje eten. Een typisch Hollandse pannenkoek met je kinderen, romantisch tafelen voor twee of een ouderwetse zak friet uit de hand…. In Kijkduin kunt u alle kanten op.

Pal tegenover Vroondaal ligt een brede, groene strook die een natuurlijke grens vormt tussen de drukte van de stad en de rust van Vroondaal. Hier vindt u grote waterpartijen met een strandje, een vlindertuin, de Heemtuin en de eetbare stadstuin en kinderboerderij Pluk! Parallel hieraan, liggen verscholen tussen het groen, talloze sportvelden en sportverenigingen.