Project De Vroon

De Vroon is een vernieuwend concept van woonzorg-appartementen met zorg en services dichtbij, een  toevoeging voor vitaal ouder worden in Vroondaal. Iedereen woont in zijn eigen, zelfstandige appartement met collectieve ruimten die bewoners gezamenlijk invullen, programmeren en exploiteren vanuit de vereniging van huurders. Denk hierbij aan een grote woonkeuken, logeerappartement, of bijvoorbeeld verblijf voor een verpleegster. Het zorgaanbod is ondergebracht middels afspraken in een zorgcoöperatie en deels ook af te nemen door andere bewoners van Vroondaal. Zo kan iedereen langer thuis wonen

De Vroon is bij uitstek geschikt voor mensen die graag iets voor elkaar willen betekenen en actief betrokken zijn bij hun buren en de buurt. Het gebouw bestaat uit circa 36 huurappartementen, variërend van circa 60m2 tot 120 m2 woonoppervlak. Op de begane grond zijn aan de straatzijde collectieve ruimten gesitueerd met daarachter bergingen en een inpandige parkeergarage. De woningen zijn gelegen op de verdiepingen, bereikbaar via trappen en een centraal gelegen lift. Op de eerste verdieping is een gemeenschappelijke buitenruimte. Alle appartementen hebben ook een privé- buitenruimte. Het plan bevindt zich in de Ontwerpfase. Het Voorlopig Ontwerp is gereed, de volgende stap is uitwerking naar een Definitief Ontwerp.

Om tot het ontwerp van De Vroon te komen, zijn al meerdere bijeenkomsten georganiseerd voor geïnteresseerden waarmee de plannen zijn verkend. Uitgangspunt is een mix van leeftijden vanaf ca. 45 jaar. De groep waar nu mee gesproken wordt en inmiddels al bekende gezichten zijn, varieert van leeftijd vanaf 60 jaar en ouder en van geen (medische) zorgbehoefte tot nu aanwezen op zorg en ondersteuning. Velen zijn aangetrokken door het laagdrempelige ‘nabuurschap’, de sociale en ondersteunende functies (was- en strijkdienst, schoonmaak, maaltijden etc.) en willen regie op hun zorg wanneer dat aan de orde is. Het gemak en gebruik van de collectieve ruimten is onderdeel van het totaal, waar ieder appartement een stukje aan bijdraagt. De kosten voor de zorgondersteuning maak je pas als je het nodig hebt. Zorg dus borgen, en makkelijk kunnen opschalen wanneer nodig.

Er hebben zich inmiddels ruim 150 geïnteresseerden ingeschreven. Wilt u zich ook inschrijven of op de hoogte gehouden worden, ga dan naar onze website www.vroondaal-devroon.nl.
Heeft u ideeën voor dit project? Dan horen we dat natuurlijk graag op info@devroon.nl